Regionální potravina


Soutěž REGIONÁLNÍ POTRAVINA KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016

Již sedmým rokem uděluje Ministerstvo zemědělství značku Regionální potravina nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Projekt má za cíl podpořit domácí producenty lokálních potravin a motivovat zákazníky k jejich vyhledávání na pultech obchodů, na farmářských trzích či přímo u výrobců. Spotřebitelé mohou zatím vybírat z celkem 575 oceněných produktů. Značka Regionální potravina oceňuje ty nejlepší výrobky z každého kraje. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

V Karlovarském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina RP 2016

Dalovice, 9. června 2016 – Celkem 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Karlovarského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 82 produktů od 21 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 17 výrobků z kategorie Ostatní.

Výrobky hodnotila 8členná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K udělení značky Regionální potravina Karlovarského kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise 9 výrobků z následujících kategorií:

Kategorie:

1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

ŠUNKA Z KOMÍNA NEJVYŠŠÍ JAKOSTI ROMAN KRČMA, KARLOVY VARY

2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

DYLEŇSKÁ KLOBÁSA ROMAN JELEN, CHEB


3. Sýry včetně tvarohu


ZLAŤÁK STATEK BOR ZEOS, spol. s.r.o.


4. Mléčné výrobky ostatní


DĚPOLTOVICKÝ BIO KEFÍR JIŘÍ KUBERNÁT, DĚPOLTOVICE


5. Pekařské výrobky včetně těstovin


LOKETSKÉ PERNÍČKY JITKA HLAVSOVÁ, LOKET


6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek


BOCHOVSKÝ POVIDLOŇ CUKRÁRNA ONDRA s.r.o.

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje

CHMELONÁDA KYNŠPERSKÝ PIVOVAR s.r.o.


8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Džem – hruška, karamel Ing. Petr Havelka, ŠINDELOVÁ

9. Ostatní

KRÁSENSKÁ ROZHLEDNA – BYLINNÁ SMĚS JITKA ŠIMŮNKOVÁ, KRÁSNO



Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Zdeněk Perlinger – Regionální agrární komora kraje Karlovy Vary Mobil: +420 607 103 244 E-mail: perlinger (at) volny.cz

tisk, přečteno 2211x